Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ امسال با نام "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شد و روشن است، در این نامگذاری اشتغال آفرینی چقدر اهمیت دارد؛ اما صرف آمدن عبارت اشتغال آفرینی در عنوان سال 1401 قطعاً منجر به ایجاد شغل برای جوانان کشور نخواهد شد و لازم است این شعار عملیاتی شود.

در این باره به نظر می رسد، اجرای قانون الزام دستگاه ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور که در راستای تسهیل فضای کسب و کار کشور است، می تواند یکی از نمودهای عملیاتی شدن این شعار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال باید منتظر شویم و ببینیم تا چه اندازه این شعار تحقق پیدا می‌کند و از حالت سربرگ ادارت، نوشته‌ی روی بنر‌ها و موضوعی برای سخنرانی‌های مدیران خارج می‌شود و جنبه‌ی عملی به خود می‌گیرد. اخیراً مجلس مصوبه‌ای در خصوص استفاده از درگاه ملی مجوز‌های کشور داشت که به عقیده‌ی بسیاری از کارشناسان به حل و فصل بسیاری از مشکلات کشور در زمینه‌ی اشتغال زایی منجر می‌شود؛ اما شواهد موجود نشان می‌دهد که اجرای این قانون با مقاومت برخی مدیران و دستگاه‌ها مواجه شده است.

در این ارتباط با سیدامیر سیاح، کارشناس اقتصادی و مدیر دفتر پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد به گفت‌وگو نشستیم.

سیاح به تابناک اقتصادی گفت: نامگذاری سال جدید با نام تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بسیار به موضوع صدور مجوزهای کسب و کار از درگاه ملی مجوزهای کشور ربط دارد. در واقع استفاده از درگاه مورد بحث به معنای تسهیل فضای کسب و کار کشور و در نتیجه افزایش اشتغال است. از سوی دیگر، اجرای قانون الزام دستگاه ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور، یکی از نمودهای عملی شعار سال پیش روست.

به گفته ی این کارشناس اقتصادی، اگر درگاه ملی مجوزهای کشور مورد استفاده قرار بگیرد و تمامی دستگاه ها از این درگاه به صدور مجوز بپردازند، گام بلندی در راستای اشتغال آفرینی برداشته می شود.

وی افزود: دستگاه ها برای استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور، یکسری مشکلات فنی دارند که باید حل و فصل شود. این کارشناس اقتصادی در ارتباط با مزایای درگاه ملی مجوزهای کشور نیز تصریح کرد: مهمترین کارکرد درگاه مورد بحث این است که تکلیف مردم را مشخص می کند و آنها را از سردرگمی نجات می دهد. در واقع این سامانه مشخص می کند که مردم برای گرفتن مجوز کسب و کار موردنظرشان چه کارهایی باید انجام دهند و چه روندی را طی کنند. به عبارت بهتر، این سامانه به مثابه ی یک راهنما برای مردم عمل می کند.

سیدامیر سیاح، کارشناس اقتصادی اضافه کرد: این امیدواری وجود دارد که استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور به رفع امضاهای طلایی و انحصار کمک و مشکلات حوزه ی کسب و کار را تا حد زیادی رفع کند.

وی ادامه داد: برای اینکه دستگاه ها را به سمت استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور سوق دهیم، بهتر است از روش های تعاملی استفاده کنیم و به تشویق دستگاه ها برای استفاده از این درگاه بپردازیم.

سیاح همچنین خاطرنشان کرد: درگاه ملی مجوزهای کشور تازه متولد شده است و یکسری ایرادات دارد که به تدریج در حال رفع است. در نهایت شرایطی به وجود می آید که متقاضیان بتوانند مجوزهای موردنظرشان را کاملاً الکترونیک دریافت کنند و این به معنای سهولت فضای کسب و کار است. در حال حاضر دستگاه های مختلف شرایط صدور مجوزشان را در سامانه مشخص کرده اند و یکسری بحث های فنی وجود دارد که با رفع آنها می توانیم شاهد استفاده از این درگاه برای صدور مجوزهای کسب و کار در کشور باشیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: همه دستگاه‌ها ملزم هستند از درگاه مورد بحث برای صدور مجوز اقدام کنند، اگر دستگاهی مردم را برای صدور مجوز حضوری فرا می خواند، متخلف است و باید با او برخورد قانونی شود. با توجه به وجود قانون در زمینه‌ی استفاده از درگاه ملی مجوز‌ها برای صدور مجوزها، هر دستگاهی که از این درگاه استفاده نکند و متقاضیان مجوز را حضوری فرابخواند، امکان شکایت از آن وجود دارد و این موضوع قابل رسیدگی است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان تولید دانش بنیان اشتغال آفرین متقاضیان مجوز درگاه ملی مجوز ها ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان قیمت گوشی کارشناس اقتصادی برای صدور مجوز ی کسب و کار ی استفاده دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۰۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری میز خدمت تبدیل شناسه یکتا برای صنف خرازان

میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی صنفی به شناسه یکتا برای صنف خرازان تهران در مسجد سیدعزیزالله واقع در بازار بزرگ تهران برگزار شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عبدالله اسفندیاری رییس اتحادیه خرازان تهران در حاشیه این مراسم با تاکید بر ضرورت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا اظهار کرد: براساس قانون باید تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا تا 25 اردیبهشت ماه جاری صورت بگیرد.

وی افزود: الکترونیکی شدن مجوزها یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با آن دسته از افرادی است که غیرقانونی و زیرزمینی فعالیت اقتصادی انجام می دهند.

اسفندیاری ادامه داد:  در حال حاضر یکی از چالش هایی که فعالان صنفی دارای مجوز با آن مواجه هستند این است که باید با واحدهای صنفی فاقد مجوز در شرایط نابرابر رقابت کنند.

این مسئول صنفی تاکید کرد: الکترونیکی شدن مجوزها و منوط شدن ارائه خدمات به تبدیل مجوزها می تواند منجر به شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز شده و از ادامه فعالیت آنها به دلیل قطع شدن خدمات دولتی جلوگیری کند. 

اسفندیاری تصریح کرد: تبدیل مجوزهای الکترونیکی اقدامی در راستای اجرای قانون تسهیل و گامی در راستای تحقق دولت الکترونیک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • حذف پروانه کسب های کاغذی از ۵۰۰ هزارتا عبور کرد
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • برگزاری میز خدمت تبدیل شناسه یکتا برای صنف خرازان
  • تبدیل بیش از نیم میلیون مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه